Pasta z makreli i jajek

26.05.2022
Czas przygotowania: 10 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Przepis na tą pastę powstał z miłości do wszelkiego rodzaju past. To idealna propozycja na zdrowe, bogate w tłuszcze i białko śniadanie, które jest bardzo szybkie w przygotowaniu.

  • Łączny czas przygotowania pasty to 10 minut.
  • Idealna również do faszerowania jaj.
Pasta z makreli i jajek – składniki:
  • 1 makrela
  • 4 jajka
  • 3 ogórki kiszone
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • 2 łyżeczki musztardy miodowej
  • pieprz
Przygotowanie:

Jajka gotuj przez 8 minut. Zaraz po ugotowaniu zalej jajka zimną wodą. Obierz je, a następnie przełóż do miski. Rozdrobnij je za pomocą widelca lub posiekaj je nożem. Makrelę rozdrobnij, ogórki zetrzyj na tarce i całość dodaj do wcześniej rozdrobnionych widelcem jajek. Całość wymieszaj. Do miski dodaj jogurt grecki, musztardę miodową i posiekany szczypiorek. Wszystkie składniki razem wymieszaj. Dopraw pieprzem.

Pastę podawaj z ulubionym pieczywem lub faszeruj nią jajka. Pasty nie trzeba przed podaniem wkładać do lodówki, by smaki się przegryzły. Pamiętaj by pasty nie doprawiać solą. Ogórek kiszony wystarczająco doprawi pastę.

I gotowe!

Szybko, smacznie, zdrowo.
Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Jesienne kluski na parze (pampuchy) z duszonymi śliwkami

Zesmakuj ze mną jesiennych pampuchów. Słodki smak bułek w połączeniu z kwaśną śliwką to coś naprawdę pysznego. Mięta…

Wiśniowa Gracja: kwaśno-słodkie uderzenie smaku.

Cześć SMAKOSZE! Witajcie w 50 lekcji z serii WARSZTATY ZE SMAKIEM ! Witajcie w moim kulinarnym świecie, gdzie…

Pieczony kalafior

Składniki: 1 główka kalafiora, podzielona na różyczki 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki słodkiej papryki (edelsüß) 1…