Jajecznica na mleku z cukinią i papryką
Jajecznica na mleku jest bardzo delikatna i kremowa. W połączeniu z cukinią i papryką daje pełnowartościowe i pyszne śniadanie. Zesmakuj jej razem ze mną. Na podstawie gramatury- koszt takiego śniadania wynosi 4,98 zł.
Przepis poniżej– 422 kcal/ B 22,1 g/ T 16,6 g/ W 36,6 g

Składniki na jedną porcję:
- 2 jajka-120 g- 2 zł
- Chleb graham/wieloziarnisty 70 g- 2 małe kromki- 0,76 zł
- Masło 5g – 0,17 zł
- Papryka czerwona 80 g – 1,10 zł
- Cukinia 65 g -0,60 zł
- Mleko 50 ml- 0,25 zł
Przygotowanie:
Cukinię i paprykę pokrój w mniejsze części. Rozgrzej patelnię. Rozpuść na patelni masło, a następnie dodaj pokrojone warzywa. Smaż warzywa do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie wbij jajka. Całość wymieszaj, a następnie wlej mleko. Całość mieszaj aż jajka się zetną. Wszystko zależy od tego jaki stopnień wysmażenia jajecznicy lubisz. Gotową jajecznicę podawaj z pieczywem.
I gotowe!