Waniliowe mini kopce kreta

11.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Składniki:
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 szklanka mleka
  • 1 opakowanie cukru z wanilią
  • 120 g cukru/ erytrytolu
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Dodatki:
  • 250 g mascarpone
  • 3 banany
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 200 ml śmietanki 30%
Przygotowanie:

W pierwszej misce wymieszaj suche składniki. W drugiej natomiast składniki mokre. Do mokrych składników dodaj suche. Całość wymieszaj. Formę do babeczek wyłóż papilotkami. Wyłóż masę, a następnie całość piecz w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez 20/25 minut (do suchego patyczka). W czasie gdy babeczki się pieką przygotuj masę. Śmietankę ubij z cukrem pudrem i mascarpone na sztywny krem. Banana pokrój w kostkę. Z upieczonych babeczek wydrąż środek. Do środka włóż pokrojone banany oraz po łyżce kremu. By banany nie zczarniały możesz skropić je sokiem z cytryny. Wierzch udekoruj kremem oraz ulubionymi owocami.

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Surówka z czerwonej kapusty, papryki i jabłka

Zesmakuj ze mną jesiennej surówki z czerwonej kapusty. Przepis znajdziesz poniżej Składniki: 1/2 małej główki czerwonej kapusty1 papryka…

Przepis na pasztet w słoiku z klarowanym masłem

Składniki: (na 4 małe słoiki ~200 ml każdy) Wątróbka drobiowa – 300 g Mięso wieprzowe (łopatka lub karkówka)…

Quiche z zielonymi warzywami, rozmarynem i parmezanem

Składniki: 1 gotowe ciasto kruche 4 jajka 1 szklanka śmietany 18% 1/2 szklanki startego parmezanu 1 mały brokuł,…