Waniliowe mini kopce kreta

Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- 1/2 szklanki oleju
- 1 szklanka mleka
- 1 opakowanie cukru z wanilią
- 120 g cukru/ erytrytolu
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Dodatki:
- 250 g mascarpone
- 3 banany
- 2 łyżki cukru pudru
- 200 ml śmietanki 30%
Przygotowanie:
W pierwszej misce wymieszaj suche składniki. W drugiej natomiast składniki mokre. Do mokrych składników dodaj suche. Całość wymieszaj. Formę do babeczek wyłóż papilotkami. Wyłóż masę, a następnie całość piecz w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez 20/25 minut (do suchego patyczka). W czasie gdy babeczki się pieką przygotuj masę. Śmietankę ubij z cukrem pudrem i mascarpone na sztywny krem. Banana pokrój w kostkę. Z upieczonych babeczek wydrąż środek. Do środka włóż pokrojone banany oraz po łyżce kremu. By banany nie zczarniały możesz skropić je sokiem z cytryny. Wierzch udekoruj kremem oraz ulubionymi owocami.
I gotowe
Smacznego!