Pomysł na zdrowy deser z tapioką w roli głównej
Zesmakujcie razem ze mną pysznego, a przede wszystkim zdrowego deseru z tapioką w roli głównej. Mleczko kokosowe, słodkie mango i kwaśne maliny to idealne połączenie. Wspaniale komponuje się z delikatną tapioką oraz nutą słodyczy jaką są czekoladowe herbatniki. Zdrowe nie oznacza ≠mało smaczne. Przygotujcie ten deser z mojego przepisu i zobaczcie jakie to pyszne.
Przepis poniżej

Składniki:
- 🌿100 g tapioki
- 🌿200 g mleczka kokosowego
- 🌿50 g herbatników czekoladowych
- 🌿1 mango
- 🌿100 g malin
- 🌿Mini bezy do dekoracji
- 50 ml wody
Przygotowanie:
Do rondelka wlej wodę. Zagotuj ją, a następnie wsyp do wrzącej wody perły tapioki. Gotuj ją 20 minut aż perełki będą przezroczyste. Mieszaj tapiokę by nie przywarła do dna. Gdy tapioka się ugotuje dodaj mleczko kokosowe. Całość wymieszaj. Do blendera dodaj herbatniki. Do herbatników dodaj wodę. Całość zblenduj. Ciastka powinny mieć konsystencję mokrego piasku. Na dno pucharków wyłóż piasek z herbatników. Następnie wyłóż ugotowaną tapiokę z mleczkiem kokosowym. Na wierzch połóż pokrojone mango, maliny i mini bezy. Mango możesz również zblendować i wyłożyć na tapiokę mus. Przepis na mini bezy dodam jutro. Mini bezy stanowią dodatek – jeżeli chcesz możesz je pominąć. Deser możesz jeść od razu po wyłożeniu wszystkich składników do pucharków.
I gotowe!