Waniliowe babeczki z czekoladą belgijską, malinami, miętą i mascarpone
Nie masz pomysłu na szybki deser? Przygotuj ze mną babeczki z dodatkiem czekolady belgijskiej. Ciepłe babeczki z rozpływającą się czekoladą to połączenie idealne.

Składniki na ciasto :
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki oleju/ masła roztopionego
- 1 szklanka mleka
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- tarta belgijska czekolada
Składniki dodatkowe:
- 250 g malin
- 300 g mascarpone
- 200 g śmietnki 30%
- 2 łyżki cukru pudru
- świeża mięta
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszaj. Formę do muffinek wyłóż papilotkami. Napełnij je ciastem. Piecz w 180 stopniach 20 minut. Śmietankę ubij z mascarpone, na koniec dodaj cukier puder. Masę przełóż do rękawa cukierniczego. Ozdabiaj upieczone babeczki. Na wierzch połóż świeże maliny i miętę.
I gotowe
Smacznego!