Rolada z salami- szybka przekąska na imprezę

29.01.2023
Czas przygotowania: 40 minut
Stopień trudności: łatwe
Do przygotowania tej rolady potrzebujesz:
  • 1 spód do pizzy
  • 8 plastrów salami
  • 8 plastrów żółtego sera
  • 1/2 żółtej papryki
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 4 łyżki kukurydzy z puszki
  • 1 jajko
  • 1/2 słoiczka czerwonego pesto
  • sezam lub czarnuszka do posypania
Przygotowanie:

Rozwiń spód do pizzy. Spód posmaruj pesto. Na pesto wyłóż żółty ser i salami. Na początek spodu do pizzy ułóż pokrojoną w paski paprykę (żółtą i czerwoną), a także kukurydzę. Całość zwiń jak roladę. Zlep boki rolady. Posmaruj ją roztrzepanym jajkiem. Natnij nożem, a na koniec posyp ulubionymi ziarnami. Piecz roladę 30 minut w 190 stopniach (do mocnego zarumienienia zarówno od góry jak również od spodu).

Roladę jedz zarówno na ciepło, ale również na zimno (możesz ją serwować jako przekąskę).

I gotowe! 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Serowe placuszki (a'la racuchy) o smaku szarlotki🥞

Zesmakuj ze mną pysznych placuszków z sera białego z dodatkiem jabłek, cynamonu i borówek. Placuszki te smakują jak…

Deserki malinowe z budyniowo-pistacjowym kremem

Składniki: Biszkopty:2 jajka60 g cukru60 g mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy:1 opakowanie…

Pszenno-żytni chleb z czarnuszką 

Składniki: Letnia woda (200 ml) Drożdże świeże (15 g) Miód (2 łyżeczki) Mąka pszenna (220 g) Mąka żytnia…