Faszerowane papryki

5.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

To typowy letni i lekki obiad, którego przygotowanie zajmie Ci 15 minut, a proces pieczenia 40 minut. 15 minut stania przy garnkach i 40 minut odpoczynku, gdy czekasz na gotowy obiad. Czyż nie może być lepiej? Zdrowo, sycąco i kolorowo. Przepis znajdziesz poniżej

Składniki:
  • 2 papryki
  • 300 g wołowiny
  • 100 g soczewicy
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 150 g zielonego groszku
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 passata pomidorowa
Przygotowanie:

Paprykę umyj. Zetnij górę. Wyjmij gniazda nasienne. Do miski dodaj ugotowaną soczewicę, zmieloną wołowinę, czerwoną fasolę, groszek, kukurydzę oraz passatę pomidorową. Całość wymieszaj. Dopraw  ulubionymi przyprawami. Nadziewaj paprykę. Piecz przez 40 minut w 190 °.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Pieczone tradycyjne faworki.

Cześć SMAKOSZE! Witajcie w 21 lekcji z serii WARSZTATY ZE SMAKIEM ! Witajcie, wielbiciele słodkich tradycji! Dzisiaj przenoszę…

Placuszki z serka wiejskiego z truskawkami

Składniki: 🥄4 łyżki mąki pszennej 🥛 4 łyżki serka wiejskiego  🥄2 łyżki jogurtu greckiego 🥄½ łyżeczki proszku do…

Kopytka

Dziś zabieram was w kulinarne szaleństwo pełne smaku, tradycji i przytulnych chwil spędzonych przy stole. Przygotujcie się na…