Letni obiad- pałki z kurczaka z fasolką szparagową i mizerią
Kolejny klasyk obiadowy. Klasyk objętościowy, niskokaloryczny i bardzo zdrowy. Przepis poniżej..

Składniki:
- 400 g pałek z kurczaka
- 500 g fasolki szparagowej
- 500 g ogórków gruntowych
- 3 łyżki masła
- 2 łyżki bułki tartej
- 3 łyżki jogurtu greckiego
- szczypiorek
- przyprawa do kurczaka
- papryka wędzona
- olej
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Pałki kurczaka posyp przyprawą oraz papryką wędzoną. Polej olejem. Piecz w piekarniku 40 minut. Fasolkę ugotuj. Na patelni rozpuść masło, dodaj bułkę tartą. Mieszaj do zarumienienia. Do bułki dodaj ugotowaną fasolkę. Całość wymieszaj. Ogórki pokrój w cienkie plastry, dodaj posiekany szczypiorek jogurt, pieprz oraz sól. Całość wymieszaj. Obiad gotowy. Na talerz wyłóż fasolkę, mizerię oraz upieczone pałki kurczaka.
Smacznego!