Bagietki z humusem

11.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Pomysł na szybki humus, a do tego bagietka z dodatkiem świeżego majeranku i czarnuszka. Proste składniki, niesamowity smak i szybki czas przygotowywania. To przepis na smaczną i udaną kolację.

Składniki:
  • 1 słoik ciecierzycy
  • 2 łyżki pasty Tahini
  • 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
  • 1 bagietka
  • 2 ogórki gruntowe
  • czarnuszka
  • świeży majeranek
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Ciecierzycę dokładnie wypłucz pod bieżącą wodą. Do miski dodaj opłukaną ciecierzycę, pastę Tahini oraz wędzoną paprykę. Całość dokładnie blenduj. Dopraw solą i pieprzem. Bagietkę pokrój. Nałóż na nią przygotowany humus. Pokrój na wierzch ogórka. Posyp czarnuszką. Ozdób świeżym majerankiem. 

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Bąbelkowe naleśniki- naleśniki z wodą gazowaną

Dziś rozpoczynamy kulinarną przygodę, która przywołuje wspomnienia z dzieciństwa i aromatyczne chwile spędzone przy kuchennym stole. Dajcie się…

Burger w tortilli/wrap z wołowiną, pieczarkami i jajkiem

Składniki: 2 tortille 200 g siekanej wołowiny 50 g sera mozarella 6 pieczarek garść szpinaku  1 łyżeczka masła …

Delikatne tiramisu na czekoladowym biszkopcie

Delikatne, kremowe, mocno kawowe tiramisu. Zesmakujcie go razem ze mną. Jest obłędnie pyszne! Składniki na BISZKOPT na blaszkę…