Faszerowane cukinie
Pomysł na szybki obiad. Jego przygotowanie jest banalnie proste. Cukinia to bardzo wdzięczne warzywo, które w połączeniu z innymi np. mięsnymi dodatkami tworzy wspaniały obiad.

Składniki:
- 500 g mięsa mielonego z indyka
- 1/2 puszki białej fasoli
- 1/2 puszki czerwonej fasoli
- 1 opakowanie passaty pomidorowej/ przecier z 4 dużych pomidorów malinowych
- kolendra
- 4 łyżki jogurtu greckiego
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz do smaku
- 3 małe cukinie
- oliwa
Przygotowanie:
Na patelni podsmaż mięso mielone. Następnie dodaj fasolę białą i czerwoną oraz passatę pomidorową. Duś przez 5/7 minut. Cuknie przetnij wzdłuż. Wydrąż za pomocą łyżki mięsistą część. Cukinie nakłuj widelcem. Delikatnie posyp solą. Następnie do środka włóż nadzienie z patelni. Piecz 30 minut w 190 stopniach. Gdy cukinie się pieką przygotuj sos. Do miseczki włóż jogurt grecki, sól, drobno posiekany czosnek oraz pieprz. Całość wymieszaj i gotowe. Tak przygotowanym sosem polewaj upieczone cukinie. Na wierzch połóż również dużo kolendry
Smacznego!