Grillowane polędwiczki z tortellini i sałatką z młodej kapusty pekińskiej

25.06.2022
Czas przygotowania: 30 minut
Stopień trudności: łatwe

Marynata do mięsa:
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 duże gałązki rozmarynu 
  • 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
  • pieprz 
  • sól gruboziarnista 
  • 1 kg polędwiczki 
Przygotowanie:

Wszystkie składniki na marynatę dokładnie wymieszaj. Polędwiczkę dokładnie obtocz w marynacie. Jeśli masz czas to odczekaj godzinę lub dwie aż mieso “przejdzie” smakami, jeśli nie to grilluj ją od razu. 

Czas grillowania zależny jest od grilla jakiego posiadasz lub patelni grillowej. Ja grillowałam polędwiczkę po 5 minut z obu stron. 

Składniki na sałatkę:
  • 1 mała kapusta pekińska 
  • 1 marchewka 
  • 1 papryka 
  • 4 łyżki jogurtu greckiego 
  • Świeża bazylia 
  • Sól i pieprz do smaku 

 

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa pokrój. Następnie dodaj jogurt. Wymieszaj, a na koniec dodaj bazylię oraz dopraw przyprawami. 

Całość podawaj z tortellini, ziemniakami lub kaszą.

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Pieczony schab z warzywami pod serową pierzynką – sekret soczystego mięsa.

Pieczony schab z warzywami pod serową pierzynką to danie, które łączy w sobie soczystość mięsa, aromatyczną mieszankę pieczonych…

Sałatka z brokułem i pestkami dyni

Składniki: duży brokuł  4 jajka 4 łyżki prażonych pestek dyni 4 kromki chleba pęczek rzodkiewki Sos: 4 łyżki…

Zapiekane sznycle z indyka 

Składniki: 4 sznycle z indyka  4 plastry szynki 4 łyżki tartego sera mozzarella pomidorki koktajlowe listki bazylii sól,…