Grillowane polędwiczki z tortellini i sałatką z młodej kapusty pekińskiej

Marynata do mięsa:
- 4 łyżki oliwy
- 2 duże gałązki rozmarynu
- 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
- pieprz
- sól gruboziarnista
- 1 kg polędwiczki
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na marynatę dokładnie wymieszaj. Polędwiczkę dokładnie obtocz w marynacie. Jeśli masz czas to odczekaj godzinę lub dwie aż mieso “przejdzie” smakami, jeśli nie to grilluj ją od razu.
Czas grillowania zależny jest od grilla jakiego posiadasz lub patelni grillowej. Ja grillowałam polędwiczkę po 5 minut z obu stron.
Składniki na sałatkę:
- 1 mała kapusta pekińska
- 1 marchewka
- 1 papryka
- 4 łyżki jogurtu greckiego
- Świeża bazylia
- Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Wszystkie warzywa pokrój. Następnie dodaj jogurt. Wymieszaj, a na koniec dodaj bazylię oraz dopraw przyprawami.
Całość podawaj z tortellini, ziemniakami lub kaszą.