Jednogarnkowa zapiekanka z ziemniaczkami i Frankfurterkami
Po rodzinnym uroczystościach lub świętach w wielu domach zostaje bigos. I co z nim zrobić? Przychodzę do Ciebie z propozycją na jednogarnkowy obiad. Obiad bardzo sycący, ale czy taki obiad może być zdrowy? Pewnie, że tak! Wszystko zależy od składników użyjesz do bigosu. Poniżej przepis.

Składniki:
- 500g bigosu
- 500g ziemniaków
- 200g Frankfurterek
- Majeranek
- Ziele angielskie
- Liść laurowy
- Pieprz
Przygotowanie:
Przygotuj naczynie żaroodporne. Dno naczynia żaroodpornego wyłóż bigosem, następnie połóż surowe, wcześniej obrane i pokrojone ziemniaki. Na wierzch połóż krojone Frankfurterki. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy. Całość posyp majerankiem. Podlej odrobiną wody. Włóż do piekarnika. Piecz 190° przez 45 minut.
Smacznego!