Letni obiad- pałki z kurczaka z fasolką szparagową i mizerią

9.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Kolejny klasyk obiadowy. Klasyk objętościowy, niskokaloryczny i bardzo zdrowy. Przepis poniżej..

Składniki:
  • 400 g pałek z kurczaka
  • 500 g fasolki szparagowej
  • 500 g ogórków gruntowych
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • szczypiorek
  • przyprawa do kurczaka
  • papryka wędzona
  • olej
  • sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:

Pałki kurczaka posyp przyprawą oraz papryką wędzoną. Polej olejem. Piecz w piekarniku 40 minut. Fasolkę ugotuj. Na patelni rozpuść masło, dodaj bułkę tartą. Mieszaj do zarumienienia. Do bułki dodaj ugotowaną fasolkę. Całość wymieszaj. Ogórki pokrój w cienkie plastry, dodaj posiekany szczypiorek jogurt, pieprz oraz sól. Całość wymieszaj. Obiad gotowy. Na talerz wyłóż fasolkę, mizerię oraz upieczone pałki kurczaka.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Lepsze niż kotlety de volaille.

Cześć SMAKOSZE! Witajcie w 33 lekcji z serii WARSZTATY ZE SMAKIEM ! Witajcie, miłośnicy kulinarnych wyzwań! Dzisiaj wchodzimy…

Nachosy z tortilli

Zesmakuj ze mną banalnie prostej w przygotowaniu, a zarazem pysznej przekąski z tortilli. Domowe nachosy świetnie smakują zarówno…

Kopytka jak u Babci – tradycja na Twoim talerzu

Kopytka to jedno z tych dań, które na stałe wpisały się w tradycję polskiej kuchni. Proste, ale niezwykle…