Makaron penne z pieczonym bakłażanem i pieczarkami

9.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Pieczony bakłażan w połączeniu z makaronem, śmietanką i pieczarkami to przepis na obiad idealny. Jaki to obiad idealny? Pełen witamin i składników odżywczych, który swoim smakiem zachęci Cię do ponownego przygotowania.

Składniki:
  • 140 g makaronu penne
  • 1 średni bakłażan
  • 150 g pieczarek
  • 100 ml śmietanki 30%/ jogurtu greckiego
  • sól
  • pieprz
  • kolendra
  • oliwa
  • 1 łyżeczka masła
Przygotowanie:

Makaron ugotuj według wskazówek zawartych na opakowaniu.  Bakłażana pokrój w kostkę delikatnie posól oraz polej oliwą. Piecz 15 minut w 200 stopniach. Pieczarki pokrój, podsmaż je na maśle do pieczarek dodaj śmietankę oraz pieczonego bakłażana. Całość duś na małym ogniu przez 3 minuty. Podawaj z dużą ilością kolendry i makaronem penne.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Marynowane pomarańcze w miodzie z goździkami i cynamonem

Zesmakuj ze mną pysznych pomarańczy marynowanych w miodzie z goździkami i cynamonem. Marynowane pomarańcze posiadają mnóstwo witamin, a…

Sałatka tortellini i brokułem

Zesmakuj ze mną pysznej, zdrowej i banalnie prostej w przygotowaniu sałatki z tortellini w roli głównej. Do jej…

Sernik nowojorski z białą czekoladą i owocami.

Zesmakuj ze mną kremowego, delikatnego, rozpływającego się w ustach sernika z białą czekoladą i owocami. Ja do tego…