Makaron penne z pieczonym bakłażanem i pieczarkami
Pieczony bakłażan w połączeniu z makaronem, śmietanką i pieczarkami to przepis na obiad idealny. Jaki to obiad idealny? Pełen witamin i składników odżywczych, który swoim smakiem zachęci Cię do ponownego przygotowania.

Składniki:
- 140 g makaronu penne
- 1 średni bakłażan
- 150 g pieczarek
- 100 ml śmietanki 30%/ jogurtu greckiego
- sól
- pieprz
- kolendra
- oliwa
- 1 łyżeczka masła
Przygotowanie:
Makaron ugotuj według wskazówek zawartych na opakowaniu. Bakłażana pokrój w kostkę delikatnie posól oraz polej oliwą. Piecz 15 minut w 200 stopniach. Pieczarki pokrój, podsmaż je na maśle do pieczarek dodaj śmietankę oraz pieczonego bakłażana. Całość duś na małym ogniu przez 3 minuty. Podawaj z dużą ilością kolendry i makaronem penne.
Smacznego!