Mini pizze z ciasta francuskiego

10.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Nie masz pomysłu na kolację? A może wieczorem przyjdą do Ciebie goście i nie wiesz co przygotować? Zrób mini pizze z cista francuskiego. Pomysł na szybką kolację i ciekawą przekąskę na imprezę.

Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego 
  • 100 g pieczarek 
  • 100 g wędliny
  • 50 g sera mozarella 
  • ketchup/passata pomidorowa
  • sól do smaku 
  • jajko
Przygotowanie:

Ciasto francuskie pokrój w prostokąty. Każdy bok ciasta zwiń do środka. Następnie je nakłuj i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 5 minut w 180 ° grzanie góra-dół. Na upieczone francuskie spody dodaj: ketchup, usmażone pieczarki, wędlinę, a także ser mozarella. Piecz do momentu aż ser się rozpuści. 

I gotowe 

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Schab w sosie śmietanowo-grzybowym

Składniki: 4 plastry schabu (bez kości) 1 łyżka masła 1 łyżka oleju 1 cebula, drobno posiekana 2 ząbki…

Zielone pomidory z cebulą w słoikach (na zimę)

Składniki: Na ok. 5–6 słoików (500 ml): 2 kg zielonych, twardych pomidorów 3–4 średnie cebule 10 ziaren ziela…

Tarte   ogórki   (na zimę), idealne do przyrządzania zimą zupy ogórkowej

Składniki: (na ok. 6 słoików 500 ml) 3 kg świeżych ogórków gruntowych (krótko przechowywanych, twardych) 6–8 główek świeżego…