Omlet ze szparagami

13.06.2022
Czas przygotowania: 20 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 2 jajka 
  • 1 łyzka mąki
  • 4 łyżki mleka 
  • 1 łyżeczka sody 
  • 1/4 pęczka zielonych szparagów 
  • 8 g masła (łyżeczka)
Przygotowanie:

Jajka dodaj do miski, wymieszaj. Następnie dodaj mąkę, mleko oraz sodę. Całość wymieszaj. Rozgrzej patelnię. Rozpuść masło. Na rozgrzaną patelnię dodaj szparagi. Lekko je podsmaż, a następnie dodaj masę jajeczną. Całość smaż do zrumienienia z obu stron. I gotowe 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Pieczony omlet/naleśnik

Jedni mówią na niego naleśnik inni zaś omlet... Zesmakujcie dziś ze mną pieczonego omleta, który jest puszysty, delikatny,…

Pulpety z indyka w sosie pieczarkowym

Pulpety z indyka w sosie pieczarkowym z szczypiorkiem i suszonymi pomidorami to lekkie, aromatyczne danie, które z pewnością…

Karmelowo-kawowy sernik gotowany 

Zesmakuj razem ze mną i przygotuj najprostszy sernik jaki tylko istnieje! Gotowany sernik o smaku karmelowo-kawowym. przygotowanie zajmie…