Pasta z makreli i jajek

10.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Przepis na tą pastę powstał z miłości do wszelkiego rodzaju past. To idealna propozycja na zdrowe, bogate w tłuszcze i białko śniadanie, które jest bardzo szybkie w przygotowaniu.

Składniki:
  • 1 makrela
  • 4 jajka
  • 3 ogórki kiszone
  • szczypiorek
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • 2 łyżeczki musztardy miodowej
  • pieprz
Przygotowanie:

Jajka gotuj przez 8 minut. Zaraz po ugotowaniu zalej jajka zimną wodą. Obierz je, a następnie przełóż do miski. Rozdrobnij je za pomocą widelca lub posiekaj je nożem. Makrelę rozdrobnij, ogórki zetrzyj na tarce i całość dodaj do wcześniej rozdrobnionych widelcem jajek. Całość wymieszaj. Do miski dodaj jogurt grecki, musztardę miodową i posiekany szczypiorek. Wszystkie składniki razem wymieszaj. Dopraw pieprzem.

Pastę podawaj z ulubionym pieczywem lub faszeruj nią jajka. Pasty nie trzeba przed podaniem wkładać do lodówki, by smaki się przegryzły. Pamiętaj by pasty nie doprawiać solą. Ogórek kiszony wystarczająco doprawi pastę.

I gotowe

Szybko, smacznie, zdrowo!

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Kiszona surówka z młodej kapusty, marchewki i koperku

Składniki: (ok. 2 słoiki 500 ml) 1 średnia główka młodej białej kapusty (ok. 1 kg), drobno poszatkowana 2–3…

Kotlety z bobu

Składniki: (na ok. 8–10 kotletów): 500 g bobu (świeży lub mrożony, obrany ze skórki) 1 mała cebula 2…

Zupę warzywna z wędzonym mięsem

Składniki: 300 g wędzonego mięsa (np. wędzonego boczku lub kiełbasy) 3 średnie ziemniaki 2 marchewki 1 cebula 1,5…