Pasta z makreli i jajek
Przepis na tą pastę powstał z miłości do wszelkiego rodzaju past. To idealna propozycja na zdrowe, bogate w tłuszcze i białko śniadanie, które jest bardzo szybkie w przygotowaniu.

Składniki:
- 1 makrela
- 4 jajka
- 3 ogórki kiszone
- szczypiorek
- 3 łyżki jogurtu greckiego
- 2 łyżeczki musztardy miodowej
- pieprz
Przygotowanie:
Jajka gotuj przez 8 minut. Zaraz po ugotowaniu zalej jajka zimną wodą. Obierz je, a następnie przełóż do miski. Rozdrobnij je za pomocą widelca lub posiekaj je nożem. Makrelę rozdrobnij, ogórki zetrzyj na tarce i całość dodaj do wcześniej rozdrobnionych widelcem jajek. Całość wymieszaj. Do miski dodaj jogurt grecki, musztardę miodową i posiekany szczypiorek. Wszystkie składniki razem wymieszaj. Dopraw pieprzem.
Pastę podawaj z ulubionym pieczywem lub faszeruj nią jajka. Pasty nie trzeba przed podaniem wkładać do lodówki, by smaki się przegryzły. Pamiętaj by pasty nie doprawiać solą. Ogórek kiszony wystarczająco doprawi pastę.
I gotowe
Szybko, smacznie, zdrowo!
Smacznego!