Pieczona pierś z kurczaka z burakiem i serem

8.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Pierś z kurczaka w takim wydaniu to idealna propozycja na rodzinny obiad, ale również okolicznościową imprezę. Burak i ser kozi wspaniale uzupełniają kurczaka i nadają mu lekko wędzony i ziemisty posmak.

Składniki:
  • 1 pierś z kurczaka
  • 2 buraki
  • 2 plastry sera (najlepiej koziego wędzonego)
  • sól do smaku
Przygotowanie:

Buraka pokrój w cienkie plastry. Pierś przekrój na pół.  Każdą z nich delikatnie rozbij. Na każdą porcję piersi połóż kilka plastrów buraka, oraz plaster sera. Tak przygotowane piersi piecz w piekarniku 17/20 minut w 190 stopniach.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Pełnoziarniste naleśniki z serem i jagodami

Pełnoziarniste naleśniki z serem i jagodami są świetną propozycją zarówno na kolację, jak również na śniadanie. Zesmakuj ich…

Uszka z grzybami

Zesmakuj ze mną pysznych, tradycyjnych uszek z grzybami. Uszka te są tradycyjne w smaku, jednak sposób ich lepienia…

Kotlet z sadzonym jajkiem

Schab moczony w mleku i cebuli. Chrupiąca panierka. Płynne żółtko, a do tego fasolka w pomidorach i pyszna,…