Rogale francuskie – pomysł na śniadanie w 25 minut🥐 

2.11.2022
Czas przygotowania: 40 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

A do rogali masło orzechowe, banan i gorzka czekolada. Nieskromnie powiem, że przygotowanie takiego śniadania jest bardzo proste, a mega pyszne 😍. 

Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki na 4 porcje:
  • 2 opakowania ciasta francuskiego 
  • 2 jajka
  • 1 banan
  • 4 łyżeczki masła orzechowego 
Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozwiń. 1 płat ciasta podziel na 2 trójkąty. Każdy trójkąt zwijaj w kształt rogala. Jeśli chcesz. By rogale były mniejsze i szybciej się upiekły 1 płat podziel na 4 trójkąty. 

Zwinięte ciasto w kształt rogali przełóż na papier do pieczenia.

W miseczce roztrzep jajka. Posmaruj nimi zwinięte rogale. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i piecz rogale około 30/35 minut grzanie góra-dół bez termoobiegu (czas pieczenia należy kontrolować. Wszystko zależy od piekarnika). Upieczone rogale podawaj z ulubionymi dodatkami. Ja polecam masło orzechowe lub krem czekoladowy i banana.

I gotowe! 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Naleśniki cytrynowe z bezą i jeżynami

Składniki na ciasto: 🥛1 szklanka mąki pszennej🥚3 jajka🥛200 ml wody gazowanej🥛250 ml mleka🔪20 g roztopionego masła 🥄2 łyżki cukru…

Sałatka makaronowa z kurczakiem i brokułem – idealna na imprezę i na co dzień.

Sałatka makaronowa z kurczakiem i brokułem to doskonała propozycja na każdą imprezę lub kolację. Jest sycąca, pełna smaku…

Wege pasztet z białej fasoli

Składniki : • 500 g białej fasoli z puszki • 2 duże cebule • 2 pietruszki • 2…