Rogale francuskie – pomysł na śniadanie w 25 minut🥐 

2.11.2022
Czas przygotowania: 40 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

A do rogali masło orzechowe, banan i gorzka czekolada. Nieskromnie powiem, że przygotowanie takiego śniadania jest bardzo proste, a mega pyszne 😍. 

Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki na 4 porcje:
  • 2 opakowania ciasta francuskiego 
  • 2 jajka
  • 1 banan
  • 4 łyżeczki masła orzechowego 
Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozwiń. 1 płat ciasta podziel na 2 trójkąty. Każdy trójkąt zwijaj w kształt rogala. Jeśli chcesz. By rogale były mniejsze i szybciej się upiekły 1 płat podziel na 4 trójkąty. 

Zwinięte ciasto w kształt rogali przełóż na papier do pieczenia.

W miseczce roztrzep jajka. Posmaruj nimi zwinięte rogale. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i piecz rogale około 30/35 minut grzanie góra-dół bez termoobiegu (czas pieczenia należy kontrolować. Wszystko zależy od piekarnika). Upieczone rogale podawaj z ulubionymi dodatkami. Ja polecam masło orzechowe lub krem czekoladowy i banana.

I gotowe! 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Gnocchi z mięsem mielonym i bazyliowym pesto 

Obiad typu "nie wygląda, a obłędnie smakuje". Serio! 3 składniki i maksymalnie 10 minut przygotowań. Szybko, prosto i…

Domowe płatki z liofilizowanymi owocami i miętą

Składniki: 200 g płatków owsianych górskich (lub innych ulubionych, np. orkiszowych czy jaglanych) 50 g orzechów (np. migdały,…

Kopytka

Dziś zabieram was w kulinarne szaleństwo pełne smaku, tradycji i przytulnych chwil spędzonych przy stole. Przygotujcie się na…