Spaghetti w sosie z pieczonej dyni i mleczka kokosowego
Spaghetti w nieco innej wersji. Słodycz dyni przełamana przyprawami i kremowe mleczko kokosowe… Koniecznie musisz sam/sama tego spróbować! mniam mmm!

Składniki:
- 150 g makaronu spaghetti
- 1 dynia Hokkaido
- 1 puszka mleczka kokosowego
- 2 cebule
- 2 duże żółte pomidory
- czarnuszka
- bazylia
- sól
- oliwa
Przygotowanie:
Cebulę obierz. Cebulę i dynię pokrój na mniejsze kawałki. Skrop oliwą i piecz przez 30 minut w 200 stopniach. Do blaszki z warzywami dodaj również żółte pomidory. Makaron ugotuj al’ dente. Upieczone pomidory przetrzyj przez sito. Do garnka przełóż upieczoną dynię , cebulę i przecier z żółtych pomidorów. Następnie dodaj mleczko kokosowe. Całość zblenduj. Dopraw solą. Do sosu włóż makaron. Dokładnie wymieszaj. Podawaj z czarnuszką i świeżą bazylią.
Smacznego!