Pieczony dorsz czarny

8.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Dorsz to ryba szlachetna, delikatna i jak każda ryba najlepiej smakuje z jak najmniejszą liczbą dodatków. Poniżej znajdziesz przepis na pieczonego dorsza czarnego w  pieprzu cytrynowym. Szybki i zdrowy obiad, bogaty w mnóstwo witamin w 20/25 minut.

Składniki:
  • 300 fileta z dorsza czarnego
  • 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
  • sól do smaku
  • 1 cytryna
Przygotowanie:

Dorsza pokrój na dwie porcje. Każdą z nich połóż na folii aluminiowej, posyp solą i pieprzem cytrynowym. Na każdą porcję ryby połóż dwa grube plastry cytryny. Całość zwiń i piecz 16/18 minut w 180 stopniach.

Rybę podawaj z ziemniakami o ulubioną sałatką.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Leniwe ruskie pierogi. Pyszny smak tradycyjnych pierogów bez konieczności lepienia.

Leniwe ruskie pierogi to nowoczesna odsłona klasycznego dania, które doskonale łączy smak tradycyjnych pierogów ruskich z wygodą i…

Gniazdka- pączki hiszpańskie sprawdzony przepis

Gniazdka (pączki hiszpańskie) to pyszne, lekkie ciastka, które przypominają pączki, ale są nieco inne, ponieważ przygotowuje się je…

Jajecznica w tortilli

Składniki: 🥚🥚2 jajka (60 g sztuka)🥛50 ml mleka🌯1 mały placek tortilli (50g)🌱50 g szczypiorku🥒150 g cukinii🌶80g papryki czerwonej 🥄8…