Makaron z kurczakiem i sosem pieczarkowym

9.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Składniki:
  • 140 g makaronu szpinakowego
  • 250 g pieczarek
  • 1 pierś z kurczaka
  • 250 ml śmietanki 30%/ puszka mleczka kokosowego
  • 1 cebula
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka masła
Przygotowanie:

Kurczaka pokrój w kostkę posyp solą lub lubionymi przyprawami. Przygotuj garnek i sito, na którym będziesz gotować kurczaka. Gotuj kurczaka na sicie przez 20 minut. Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Pieczarki umyj. Pokrój w talarki. Smaż na maśle do zarumienienia, następnie dodaj pokrojoną w kostkę cebulę  oraz śmietankę. Całość duś na małym ogniu. Dopraw do smaku. Podawaj z ugotowanym makaronem i kurczakiem.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Kremowy sernik waniliowy z musem truskawkowym

Kremowy sernik waniliowy z musem truskawkowym i świeżymi truskawkami to przepyszne, letnie ciasto, które łączy w sobie lekkość…

Chrupiące placki ziemniaczane.

Cześć SMAKOSZE! Witajcie w 37 lekcji z serii WARSZTATY ZE SMAKIEM ! Witajcie, smakosze tajemniczych kulinarnych historii! Dzisiaj…

Biszkoptowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką

Zesmakuj ze mną pysznego ciasta z sezonowymi owocami, bananem i kokosową kruszonką. Ciasto jest lekkie, a zarazem wilgotne…