Mini tartaletki z czekoladą
Mini tartaletki to deser na raz. Mała przyjemność, która zaspokoi Twój słodki głód. Zapraszam Cię do skorzystania z przepisu i delektowania się smakiem słodkiej przyjemności.

Składniki:
- 200 g mąki pszennej
- 100 g masła
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki wody
- 1 żółtko jajka
- szczypta soli
Składniki na masę czekoladową:
- 3 czekolady gorzkie
- 150 ml śmietanki 36%
Przygotowanie:
Z podanych składników zagnieść ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i wstaw do zamrażalnika na około 30 minut. Po tym czasie ciasto wyłóż na stolnice podsypaną mąką. Rozwałkuj na grubość 7-8 mm. Szklanką wykraw koła. Każde koło połóż do foremki do tartaletki i wylep je ciastem. Spody nakłuj widelcem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180’C i piecz około 20 minut. Wystudz na kratce.
Śmietankę wlej do garnka, podgrzej, a następnie wrzuć posiekaną czekoladę. Całość mieszaj aż masa zgęstnieje.
Tak przygotowaną masą nadziewamy tartaletki. Odstawiamy do lodówki, a następnie dekorujemy według uznania.
Smacznego!