Grillowane roladki ze schabu z pastrami, serem i zielonymi szparagami.

13.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Składniki:

Składniki (dla 2 osób):

  • 2 plastry schabu
  • 4 plastry pastrami
  • 2 plastry sera żółtego lub sera mozzarella
  • 1/4 pęczka zielonych szparag
  • sól i pieprz do smaku 
Przygotowanie:

Schab rozbij tłuczkiem. Następnie posyp go solą, pieprzem lub innymi ulubionymi przyprawami. Na Schab połóż ser żółty, pastrami oraz szparagi (szparagom oderwij końcówki). Całość zwiń jak roladę. Grilluj po 2,5 minuty z każdej strony. Podawaj z ulubionymi dodatkami. U mnie jest to to sałatka z pomidorków koktajlowych, bazylii, czarnuszki i oliwy z oliwek oraz mini kluseczki. 

 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Sałatka na zimę  z ogórków i pomidorów w aromatycznym, lekko kwaśnym zalewie.

Składniki: (na 6 słoików 0,5 l) Ogórki gruntowe – ok. 1,5 kg (małe, wyborne na kiszenie) Pomidory –…

Kurczak z kalafiorem w kremowym sosie

Składniki: (na 3–4 porcje): 500 g filetu z kurczaka (pierś lub udko bez skóry), pokrojonego w kostkę 1…

Kremówka, a może napoleonka?

Kremówka i napoleonka to dwa różne, a jednak podobne ciasta. Oba te ciasta wykonuje się dokładnie tak samo,…