Kluski leniwe na słono

8.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Kluski leniwe to bardzo szybka i wdzięczna potrawa. Świetnie smakują zarówno ze słodkimi dodatkami jak również ze słonymi. Poniżej wersja na słono.

Składniki:
  • 350 g twarogu wędzonego
  • 1 jajko
  • 3/4 szklanki mąki
  • 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej

Dodatki:

  • Bułka tarta, bób, masło, pomidory malinowe
Przygotowanie:

Składniki na kluski włóż do miski. Zagnieć. Ciasto podziel na 3 części. Z każdej części przygotuj wałki. Krój je na 2 cm ”kopytka”. Bób ugotuj. Na patelni rozpuść 2 łyżeczki masła, dodaj bułkę tartą, ugotowany bób i pokrojony pomidor malinowy całość duś. Dopraw do smaku. Podawaj z kluskami leniwymi.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Krem z białych warzyw z szarpaną wołowiną.

Zesmakuj ze mną delikatnego kremu z białych warzyw z szarpaną wołowiną. Ja przychodzę do Ciebie z propozycją kremu…

Wiejska szakszuka 

Składniki na dwie porcje: Jajka (3 sztuki) Cukinia (1/2 małej sztuki) Passata pomidorowa (400 g) Fasolka w pomidorach…

Jeżynowo - karmelowa  chmurka

Jeżynowa chmurka to modyfikacja malinowej chmurki. Kwaśne jeżyny w połączeniu ze słodkim karmelowym kremem, bezą oraz kruchym spodem…