Kluski leniwe na słono
Kluski leniwe to bardzo szybka i wdzięczna potrawa. Świetnie smakują zarówno ze słodkimi dodatkami jak również ze słonymi. Poniżej wersja na słono.

Składniki:
- 350 g twarogu wędzonego
- 1 jajko
- 3/4 szklanki mąki
- 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
Dodatki:
- Bułka tarta, bób, masło, pomidory malinowe
Przygotowanie:
Składniki na kluski włóż do miski. Zagnieć. Ciasto podziel na 3 części. Z każdej części przygotuj wałki. Krój je na 2 cm ”kopytka”. Bób ugotuj. Na patelni rozpuść 2 łyżeczki masła, dodaj bułkę tartą, ugotowany bób i pokrojony pomidor malinowy całość duś. Dopraw do smaku. Podawaj z kluskami leniwymi.
Smacznego!