Jajecznica z boczniakami

18.07.2022
Czas przygotowania: 15 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 4 jajka
  • 1 opakowanie boczniaków
  • 3 łyżki szczypiorku lub młodej cebulki
  • 8g masła
  • sól i pieprz do smaku
  • pieczywo
Przygotowanie:

Szczypiorek lub młodą cebulkę drobno pokrój. Boczniaki umyj, osusz na ręczniku papierowym, a następnie pokrój. Na patelni rozgrzej masło. Dodaj cebulkę oraz boczniaki. Całość duś przez chwilę, a następnie wbij na patelnię jajka. Mieszaj aż jajka się zetną. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Jajecznicę podawaj z ulubionymi pieczywem.

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Przepis na domowe trufle czekoladowe

Składniki: (ok. 20–24 sztuki) 200 g gorzkiej czekolady (min. 60% kakao) 100 ml śmietanki 30–36% 25 g masła…

Przepis na domowy ajvar (paprykowy dip)

Składniki: (ok. 3 średnie słoiki) 1,5 kg czerwonej papryki (najlepiej słodkiej, mięsistej) 1 bakłażan (ok. 300 g) –…

Makaronowa sałatka z 5 składników z pomidorkami koktajlowymi

Zesmakuj ze mną pysznej, zdrowej i banalnie prostej w przygotowaniu sałatki makaronowej. Do jej przygotowania potrzebujesz tylko 5…