Beza pavlova

18.07.2022
Czas przygotowania: 240 minut
Stopień trudności: łatwe
Składniki na bezę:
  • 8 białek
  • 300 g cukru pudru
  • 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
  • Sok z 1/2 cytryny
Przygotowanie:

Do misy wlej białka. Ubij je na sztywną pianę, a następnie stopniowo dodawaj cukier puder, mąkę ziemniaczaną oraz sok z cytryny. Całość ubij aż masa będzie lśniąca.

Przygotuj blaszkę. Narysuj na niej okrąg. Wyłóż masę białkową, uformuj w kształt tortu. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 80 stopni. Grzanie góra dół. Piecz przez 3,5 h.

Składniki na bezę:
  • 200 ml śmietanki 36%
  • 250 g mascarpone
  • 2 łyzki cukru pudru
Dodatki:
  • czerwona porzeczka
  • borówki
  • mięta
Przygotowanie kremu:

Do misy dodaj śmietankę, mascarpone i cukier puder. Całość ubijaj na małych obrotach aż powstanie gesty krem.

Gotowy krem wyłóż na upieczoną bezę. Udekoruj owocami i gotowe.

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Pigwowiec marynowany w miodzie

Zesmakuj ze mną pigwowca marynowanego w miodzie. Jest to niesamowita bomba witaminowa, gdyż pigwowiec ma w swoim składzie…

Kakaowe placuszki z karmelizowanymi figami

Zesmakuj ze mną obłędnie pysznych placuszków. Kakaowe placuszki w połączeniu z karmelizowanymi figami rozpoczną twój dzień wspaniałym smakiem.…

Kluski leniwe z sosem malinowym-obiad w 15 minut

Zesmakuj ze mną pysznych leniwych z sosem malinowym, których przygotowanie zajmie Ci maksymalnie 15 minut. Twarogowe kluski i…