Makaronowa sałatka z młodym zielonym groszkiem oraz czerwonym pesto🥗

31.07.2022
Czas przygotowania: 20 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Do jej przygotowania potrzebujesz:
  • 🍜150g makaronu (u mnie to makaron warzywny)
  • 150 g groszku zielonego 
  • 150 g ciecierzycy ze słoika 
  • 🥬1 pęczek koperku 
  • 🧀1 ser halloumi 
Sos:
  • 🥄3 łyżeczki czerwonego pesto
  • 🥄5 łyżeczek jogurtu greckiego 
  • 🥄3 łyżeczki przyprawy suszone pomidory z bazylią do smaku 
Przygotowanie:

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Do miski dodaj ugotowany makaron, groszek, ciecierzycę, posiekany koperek oraz pokrojony ser halloumi. Do miski dodaj również pesto i jogurt grecki. Całość wymieszaj I dopraw przyprawami (suszone pomidory i bazylia). 

I gotowe !

Smaczengo!
< Powrót
Zobacz również:
Kremowa zupa koperkowo-mięsna z marchewką

Porcja: 4–5 misekCzas przygotowania: ok. 40 minut Składniki: 400 g mielonego mięsa (np. wieprzowo-wołowego lub drobiowego) 1 średnia…

Deser warstwowy z zielonym biszkoptem, kremem i granatem

Składniki: Składniki (na 6 porcji): Zielony biszkopt (szpinakowy lub barwiony): 3 jajka ½ szklanki cukru ¾ szklanki mąki…

Surówka buraczana z marchewką w słoikach (na zimę)

Składniki: (wyjściowo: 2–3 słoiki po 700–800 ml) 800 g buraków czerwonych 400 g marchewki 1 średnia cebula (ok.…