Letnia vege pizza na spodzie z ciasta francuskiego 

31.07.2022
Czas przygotowania: 25 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 🥖1 opakowanie ciasta francuskiego 
  • 🌱4 łyżeczki pesto bazyliowego 
  • 🥒1/2 cukini 
  • 🍅2 pomidory 
  • 🧀1/2 kostki sera feta 
  • 🥬pietruszka do posypania 
Przygotowanie:

Rozwiń ciasto francuskie. Posmaruj je pesto. Następnie cienko pokrój cukinię lub zrób paski za pomocą obieraczki. Dodaj również pokrojone pomidory, a na końcu dodaj ser feta. Całość wstaw do piekarnika na 17 minut we wcześniej rozgrzanym piekarniku. Gotową pizzę posyp posiekaną pietruszką i gotowe.

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Pyszny kremowy dip z koperkiem i cebulką

Składniki: 200 g serka kremowego (np. Philadelphia) 100 ml śmietany 18% lub jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2-3…

Przepis na sałatkę z tortellini, kukurydzą i rukolą w pesto

Składniki: (4 porcje jako samodzielne danie lub przystawka) 250 g suszonych tortellini z farszem serowym (ok. 25–30 sztuk)…

Chlebek bananowy

Zesmakuj ze mną bardzo prostego ciasta. To ciasto zero waste, które możesz przygotować za pomocą widelca. Nie masz…