Placuszki z masłem orzechowym i owocami leśnymi

10.08.2022
Czas przygotowania: 15 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 🥄4 łyżki mąki pszennej
  • 🥛 4 łyżki jogurtu greckiego
  • 🥄½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 🥚 1 jajko
  • 🥜2 łyżki masła orzechowego
  • 8 g oliwy
Dodatki:
  • Maliny
  • Jeżyny
  • Jagody/Borówki
  • 🌱Świeża mięta
Przygotowanie:

Do miski dodaj mąkę, jogurt, proszek do pieczenia oraz jajko. Całość wymieszaj za pomocą łyżki do uzyskania gęstej masy. Rozgrzej patelnię z odrobiną oliwy. Wykładaj na patelnię 1 łyżkę masy. Na środek każdego placuszka połóż ½ łyżeczki masła orzechowego. Placuszki smaż pod przykryciem do zarumienienia (aby szybciej je usmażyć przekręć je na drugą stronę). Gotowe placuszki z leśnymi owocami.

I gotowe! 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Leniwe ruskie pierogi. Pyszny smak tradycyjnych pierogów bez konieczności lepienia.

Leniwe ruskie pierogi to nowoczesna odsłona klasycznego dania, które doskonale łączy smak tradycyjnych pierogów ruskich z wygodą i…

Kakaowe placuszki z karmelizowanymi figami

Zesmakuj ze mną obłędnie pysznych placuszków. Kakaowe placuszki w połączeniu z karmelizowanymi figami rozpoczną twój dzień wspaniałym smakiem.…

Rozkosz dla podniebienia- Wyjątkowa Szarlotka, Która Zachwyci Twoich Gości!

Cześć SMAKOSZE! Witajcie w 50 lekcji z serii WARSZTATY ZE SMAKIEM ! Dzisiaj pragnę Was zaprosić w podróż…