Owsiany omlet z jagodami i jeżynami

10.08.2022
Czas przygotowania: 15 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 2 jajka (każde 50g)
  • 70 g mąki owsianej 
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • 70 g jogurtu greckiego 
  • 1 łyżka erytrytolu
  • 50g jagód 
  • 50 g jeżyn
  • 6 g oleju do smażenia 
Przygotowanie:

Do miski dodaj jajka, mąkę, jogurt grecki, erytrytol, proszek do pieczenia. Całość zblenduj. Wylej na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy. Wierzch ciasta posyp jeżynami i jagodami.

Omlet smaż z obu stron pod przykryciem.

I gotowe! 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Ogórki w zalewie curry na zimę

Składniki: 2,5 kg ogórków gruntowych 3 średnie cebule 1 litr wody 1 szklanka octu 10% 1 szklanka cukru…

Pieczony schab wieprzowy w aromatycznej panierce ziołowo-paprykowej

Składniki: (4–6 porcji) Schab 1 kg schabu wieprzowego bez kości (najlepiej z lekko marmurkowatym tłuszczem) Marynata i panierka2…

Waniliowy sernik z pistacjami i kandyzowanymi plastrami mandarynek

Spód:200 g herbatników maślanych80 g masła (rozpuszczonego) Masa sernikowa:1 kg twarogu sernikowego (trzykrotnie zmielonego lub z wiaderka)250 g…