Naleśniki Malinowa Chmurka

17.08.2022
Czas przygotowania: 30 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki na ciasto:
  • 🥛1 szklanka mąki pszennej
  • 🥚3 jajka
  • 🥛200 ml wody gazowanej
  • 🥛250 ml mleka
  • 🔪20 g roztopionego masła 
  • 🥄2 łyżki cukru wanilinowego
  • 🥄szczypta soli
Dodatki:
  • 🔪150 g twarogu 
  • 🥄150 g malin 
  • 🥄50 g bez 
  • 🥄3 łyżki jogurtu greckiego 
Przygotowanie:

Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zmiksuj. Rozgrzej patelnię do naleśników. Smaż naleśniki z każdej strony do zarumienienia. 

W miseczce wymieszaj twaróg, maliny oraz jogurt grecki. 

Kładź na jeden naleśnik 2 łyżki farszu, a następnie posypuj farsz pokruszonymi bezami. Całość zwijaj tak jak krokiety.

I gotowe! 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Pszenno-żytni chleb z czarnuszką 

Składniki: Letnia woda (200 ml) Drożdże świeże (15 g) Miód (2 łyżeczki) Mąka pszenna (220 g) Mąka żytnia…

Domowy makaron parppadelle

Domowy makaron przygotowany na wiejskich jajkach to smak nie do opisania. Przygotowanie domowego makaronu jest na pewno dłuższe…

Tartaletki z kremem pistacjowym

Ciasto kruche:• 250 g mąki pszennej• 125 g zimnego masła• 50 g cukru pudru• 1 żółtko• 2-3 łyżki…