Placuszki z serka wiejskiego o kinderkowym smaku

30.08.2022
Czas przygotowania: 20 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 🥄4 łyżki serka wiejskiego
  • 🥄4 łyżki mąki 
  • 🥚1 jajko 
  • 🥄1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 🥄4 łyżeczki kremu kinderkowego lub 4 kostki kinderków

*opcjonalnie cukier puder/erytrytol do posypania

Przygotowanie:

Do miski dodaj serek, mąkę, sodę oraz jajko. Całość wymieszaj dokładnie za pomocą łyżki. Rozgrzej patelnię. Jeśli Twoja patelnia przywiera użyj oliwy. Następnie uformuj placuszki. Na środek nich nałóż krem kinderkowy lub kostkę czekoladki Kinder. Smaż na małym ogniu do zarumienienia. 

I gotowe! 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Wiśnie w syropie do słoików

Składniki: (na ok. 5–6 słoików po 500 ml): 2 kg wydrylowanych wiśni (lub z pestkami – wg uznania)…

Sos pomidorowy z kukurydzą do słoików na zimę

Składniki: (na ok. 6–7 słoików po 500 ml): 2,5 kg dojrzałych pomidorów (np. lima, malinowe) 2 średnie cebule…

Chrupiące kulki ziemniaczane.

Cześć SMAKOSZE! Witajcie w 23 lekcji z serii WARSZTATY ZE SMAKIEM ! Dziś pragnę zaprosić was do fascynującego…