Spaghetti z duszonym indykiem, pomidorkami koktajlowymi, bazylią i parmezanem.

20.09.2022
Czas przygotowania: 15 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Zesmakuj ze mną pysznego, bardzo prostego w przygotowaniu spaghetti.

Jeśli jesteś zapracowany, nie lubisz gotować lub nie chce Ci się stać długo w kuchni ten przepis jest idealny dla Ciebie.

Przepis znajdziesz poniżej.

1 porcja to:

723 kcal B 50,3 g T 26,7 g W 64,7 g 

Składniki:

*gramatura na 1 porcję

🦃Filet z indyka165 g  147  kcal

🍝🥕Makaron  pełnoziarnisty (u mnie marchewkowy) 95 g  334  kcal

Oliwa z oliwek 18 g 159 kcal

🍅Pomidorki koktajlowe 120g 20 kcal

🌱Bazylia (świeże liście) 20 g 5 kcal

🧀Ser  parmezan 14 g  58  kcal

Ulubione przyprawy do mięsa/ sól i pieprz

Przygotowanie:

Rozgrzej patelnię z dodatkiem oliwy oliwek. Pokrój pierś z indyka w kostkę, a pomidorki pokrój na pół. Pokrojone składniki dodaj na patelnię.

Całość dopraw ulubionymi przyprawami i smaż 4/5 minut (aż mięso będzie usmażone).

W tym samym czasie ugotuj makaron spaghetti.

Na patelnię gdzie smaży się mięso dodaj dwie łyżki wody z makaronu. Wymieszaj.

Ugotowany makaron przełóż do usmażonego indyka i pomidorków.

Dokładnie wymieszaj.

Gotowy makaron posyp parmezanem, dopraw pieprzem i posyp listkami bazylii.

I gotowe! 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Marynowane grzybki leśne w occie – klasyczne, aromatyczne i idealne na zimę.

Składniki: Grzyby: 1 kg świeżych grzybów leśnych (np. maślaki, podgrzybki, borowiki, kurki) 1 łyżeczka soli do gotowania 2…

Smażony bób z czosnkiem i pietruszką

Składniki: 500 g bobu (może być świeży lub mrożony) 2–3 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek lub…

Leczo po polsku (do słoików na zimę)

Składniki: 2 kg cukinii (młoda, ze skórką; starszą obierz i usuń gniazda nasienne) 1 kg czerwonej papryki 1…