Risotto z bazyliowym pesto i cukinią

20.09.2022
Czas przygotowania: 39 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Zesmakuj ze mną kremowego risotto z bazyliowym pesto oraz cukinią.

Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

✅️1 mała cukinia ✅️2 ząbki czosnku ✅️1 cebula ✅️200 g ryżu arbirio ✅️70 ml białego wina ✅️1 l bulionu warzywnego ✅️1 łyżeczka masła  ✅️3 łyżki bazyliowego pesto 🧂sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Na patelnię dodaj: masło, pokrojoną w koskę cukinię, cebulę oraz czosnek.

Całość smaż do momentu aż cukinia zmięknie.

Gdy cukinia będzie miękka daj ryż arbirio oraz wino.

Gdy wino odparuje stopniowo dodawaj bulion. Całość duś do miękkości ryżu.

Na koniec dodaj bazyliowe pesto. Wymieszaj

I gotowe! 

Jeśli chcesz możesz dodać tak jak ja ser twarogowy wędzony oraz awokado hass.

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Soczysta pierś z kurczaka pod serową pierzynką 

Składniki na cztery porcje: Pierś z kurczaka (2 połówki) Cukinia( 1 sztuka) Pomidorki koktajlowe ( 100 g) Ser…

Czekoladowe cakepops z 5 składników 

Składniki:  Ciasteczka Oreo waniliowe 300 g Mascarpone 60 g Mały banan 1 sztuka Masło orzechowe 1 łyżka  Słomki…

Chrupiące placki ziemniaczane.

Cześć SMAKOSZE! Witajcie w 37 lekcji z serii WARSZTATY ZE SMAKIEM ! Witajcie, smakosze tajemniczych kulinarnych historii! Dzisiaj…