Risotto z bazyliowym pesto i cukinią
Zesmakuj ze mną kremowego risotto z bazyliowym pesto oraz cukinią.
Przepis znajdziesz poniżej.
Składniki:
✅️1 mała cukinia ✅️2 ząbki czosnku ✅️1 cebula ✅️200 g ryżu arbirio ✅️70 ml białego wina ✅️1 l bulionu warzywnego ✅️1 łyżeczka masła ✅️3 łyżki bazyliowego pesto 🧂sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Na patelnię dodaj: masło, pokrojoną w koskę cukinię, cebulę oraz czosnek.
Całość smaż do momentu aż cukinia zmięknie.
Gdy cukinia będzie miękka daj ryż arbirio oraz wino.
Gdy wino odparuje stopniowo dodawaj bulion. Całość duś do miękkości ryżu.
Na koniec dodaj bazyliowe pesto. Wymieszaj
I gotowe!
Jeśli chcesz możesz dodać tak jak ja ser twarogowy wędzony oraz awokado hass.