Risotto z bazyliowym pesto i cukinią

20.09.2022
Czas przygotowania: 39 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Zesmakuj ze mną kremowego risotto z bazyliowym pesto oraz cukinią.

Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

✅️1 mała cukinia ✅️2 ząbki czosnku ✅️1 cebula ✅️200 g ryżu arbirio ✅️70 ml białego wina ✅️1 l bulionu warzywnego ✅️1 łyżeczka masła  ✅️3 łyżki bazyliowego pesto 🧂sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Na patelnię dodaj: masło, pokrojoną w koskę cukinię, cebulę oraz czosnek.

Całość smaż do momentu aż cukinia zmięknie.

Gdy cukinia będzie miękka daj ryż arbirio oraz wino.

Gdy wino odparuje stopniowo dodawaj bulion. Całość duś do miękkości ryżu.

Na koniec dodaj bazyliowe pesto. Wymieszaj

I gotowe! 

Jeśli chcesz możesz dodać tak jak ja ser twarogowy wędzony oraz awokado hass.

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Prosty przepis na chleb z czarnuszką, bazylią i suszonymi pomidorami 

Zesmakuj ze mną pysznego, drożdżowego chleba, który smakiem zachwyci Twoich najbliższych.  Przepis ten jest uniwersalny i dodatki możesz…

Sałatka z brokułem i pestkami dyni

Składniki: duży brokuł  4 jajka 4 łyżki prażonych pestek dyni 4 kromki chleba pęczek rzodkiewki Sos: 4 łyżki…

Soczysta pierś z kurczaka w cieście francuskim z pieczarkami i żółtym serem

Zesmakuj ze mną propozycji na szybki w przygotowaniu, a zarazem pyszny obiad. Pierś z kurczaka w cieście francuskim…