Marynowane cytryny w miodzie

2.10.2022
Czas przygotowania: 10 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Zesmakuj ze mną pysznej cytryny marynowanej w miodzie.

Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:
  • 4 cytryny
  • 600 g płynnego miodu wielokwiatowego

Dodatki:

biała herbata

Przygotowanie:

Cytryny dokładnie umyj.

Pokrój je w plasterki. Włóż je do słoika, a następnie zalej płynnym miodem.

Uszczelnij słoik pokrywką.

Odstaw słoik na minimum 3/4 dni.

Po tym czasie możesz dodawać marynowane cytryny do białej herbaty.

Marynowane cytryny po otwarciu przechowuj w lodówce.

I gotowe! 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Żeberka duszone w słodko-ostrym sosie pomidorowo-ananasowym

Składniki: (4 porcje) 1,2 kg żeberek wieprzowych (pociętych na porcje) sól, świeżo zmielony czarny pieprz 1 łyżka oleju…

Uszka z grzybami

Zesmakuj ze mną pysznych, tradycyjnych uszek z grzybami. Uszka te są tradycyjne w smaku, jednak sposób ich lepienia…

Przepis na domowy ajvar (paprykowy dip)

Składniki: (ok. 3 średnie słoiki) 1,5 kg czerwonej papryki (najlepiej słodkiej, mięsistej) 1 bakłażan (ok. 300 g) –…