Marynowane cytryny w miodzie z kurkumą i imbirem

2.10.2022
Czas przygotowania: 10 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Zesmakuj ze mną pysznej cytryny marynowanej w miodzie z kurkumą i imbirem.

Jest ona świetnym dodatkiem do herbaty lipowej, która świetnie rozgrzewa organizm w trakcie przeziębień.

Cytryny z imbirem i kurkumą skutecznie pomagają w zwalczaniu jesiennych przeziębień.

Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:
  • 3 cm imbiru
  • 3 cm kurkumy
  • 400 ml miodu lipowego

Dodatki:

Suszony kwiat lipy

Przygotowanie:

Imbir i kurkumę pokrój w cienkie plasterki.

Cytryny umyj i również pokrój. Wszystkie składniki przełóż do słoika.

Zalej je miodem. Odstaw na 3/4 dni w ciepłe miejsce.

Zamarynowane cytryny podawaj z herbatą z suszonych kwiatów lipy.

Po otwarciu słoik z miodem przechowuj w lodówce.

I gotowe! 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Kruche maślane ciasteczka z cukrem pudrem

Składniki:250 g mąki pszennej150 g masła (zimnego, pokrojonego w kostkę)80 g cukru pudru1 żółtko1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie)Szczypta…

Jak upiec idealny sernik, który nie opadnie? Oto 10 wskazówek.

Sernik to jedno z tych ciast, które kochamy za jego kremową konsystencję, delikatność i bogaty smak. Jednak nawet…

Pieczony omlet/naleśnik

Jedni mówią na niego naleśnik inni zaś omlet... Zesmakujcie dziś ze mną pieczonego omleta, który jest puszysty, delikatny,…