Marynowane pomarańcze w miodzie z goździkami i cynamonem

2.10.2022
Czas przygotowania: 10 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Zesmakuj ze mną pysznych pomarańczy marynowanych w miodzie z goździkami i cynamonem.

Marynowane pomarańcze posiadają mnóstwo witamin, a dodatkowo wspaniale podkreślają smak jesiennej herbaty.

Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:
  • 2 pomarańcze
  • 600 ml miodu wielokwiatowego
  • 3 łyżki goździków
  • 1 laska kory cynamonowej

Dodatki:

  • Syrop malinowy
  • Zielona herbata
Przygotowanie:

Pomarańcze umyj.

Pokrój je na grubsze plasterki, a następnie wbij w nie goździki.

Tak przygotowane pomarańcze przełóż do słoika, dodaj cynamon, a następnie całość zalej płynnym miodem. Uszczelnij słoik pokrywką odstaw go w ciepłe miejsce na 3/4 dni.

Zamarynowane pomarańcze podawaj z zieloną herbatą oraz domowym syropem malinowym.

I gotowe! 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Maślane supełki- bułki śniadaniowe (drożdżowe) z dodatkiem masła

Składniki: Składniki podstawowe na 13 sztuk: 140 ml mleka 160 ml wody 1 białko 60 ml oleju rzepakowego…

Chrupiące placki ziemniaczane.

Cześć SMAKOSZE! Witajcie w 37 lekcji z serii WARSZTATY ZE SMAKIEM ! Witajcie, smakosze tajemniczych kulinarnych historii! Dzisiaj…

Kotlet z sadzonym jajkiem

Schab moczony w mleku i cebuli. Chrupiąca panierka. Płynne żółtko, a do tego fasolka w pomidorach i pyszna,…