Marynowane pomarańcze w miodzie z goździkami i cynamonem
Zesmakuj ze mną pysznych pomarańczy marynowanych w miodzie z goździkami i cynamonem.
Marynowane pomarańcze posiadają mnóstwo witamin, a dodatkowo wspaniale podkreślają smak jesiennej herbaty.
Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:
- 2 pomarańcze
- 600 ml miodu wielokwiatowego
- 3 łyżki goździków
- 1 laska kory cynamonowej
Dodatki:
- Syrop malinowy
- Zielona herbata
Przygotowanie:
Pomarańcze umyj.
Pokrój je na grubsze plasterki, a następnie wbij w nie goździki.
Tak przygotowane pomarańcze przełóż do słoika, dodaj cynamon, a następnie całość zalej płynnym miodem. Uszczelnij słoik pokrywką odstaw go w ciepłe miejsce na 3/4 dni.
Zamarynowane pomarańcze podawaj z zieloną herbatą oraz domowym syropem malinowym.
I gotowe!