Surówka z czerwonej kapusty, papryki i jabłka

11.10.2022
Czas przygotowania: 10 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Zesmakuj ze mną jesiennej surówki z czerwonej kapusty.

Przepis znajdziesz poniżej

Składniki:
  • 1/2 małej główki czerwonej kapusty
  • 1 papryka czerwona
  • 1 jabłko
  • 1/2 pora
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • sól do smaku
Przygotowanie:

Kapustę poszatkuj. Paprykę pokrój w paski. Jabłko umyj, obierz i zetrzyj na tarce. Pora pokrój w talarki. Wszystkie składniki przełóż do miski. Do posiekanych warzyw dodaj jogurt grecki. Całość wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

I gotowe! 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Ryba po grecku-dorsz czarny po grecku

Zesmakuj ze mną pysznej ryby. Ryba po grecku to jedno z moich ulubionych dań Wigilijnych. Dziś przychodzę z…

Kopytka

Dziś zabieram was w kulinarne szaleństwo pełne smaku, tradycji i przytulnych chwil spędzonych przy stole. Przygotujcie się na…

Chrupiące bananowe gofry 

Ciasto na gofry: 2 duże, dojrzałe banany 400 g mąki pszennej 80 g oleju lub roztopionego masła 2…