Surówka z czerwonej kapusty, papryki i jabłka

11.10.2022
Czas przygotowania: 10 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Zesmakuj ze mną jesiennej surówki z czerwonej kapusty.

Przepis znajdziesz poniżej

Składniki:
  • 1/2 małej główki czerwonej kapusty
  • 1 papryka czerwona
  • 1 jabłko
  • 1/2 pora
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • sól do smaku
Przygotowanie:

Kapustę poszatkuj. Paprykę pokrój w paski. Jabłko umyj, obierz i zetrzyj na tarce. Pora pokrój w talarki. Wszystkie składniki przełóż do miski. Do posiekanych warzyw dodaj jogurt grecki. Całość wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

I gotowe! 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Krokiety z soczewicą 

Składniki na ciasto naleśnikowe: 🥛1 szklanka mąki 🥚🥚2 jajka 🥛1 szklanka mleka 🥛3/4 szklanki wody gazowanej 🧂1/2 łyżeczki…

Chrupiące bananowe gofry 

Ciasto na gofry: 2 duże, dojrzałe banany 400 g mąki pszennej 80 g oleju lub roztopionego masła 2…

Surówka z kapusty pekińskiej. Pyszny dodatek do obiadu.

Surówka z kapusty pekińskiej to klasyk, który od lat króluje na polskich stołach jako doskonały dodatek do obiadu.…