Surówka obiadowa z kapustą pekińską

15.10.2022
Czas przygotowania: 10 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Zesmakuj ze mną surówki z kapustą pekińską, czerwoną kapustą, rzodkiewką i szczypiorkiem.

Przepis znajdziesz poniżej

Składniki:
  • 1/4 małej główki czerwonej kapusty
  • 1/2 małej kapusty pekińskiej
  • 6/7 rzodkiewek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • sól do smaku
Przygotowanie:

Kapustę czerwoną i rzodkiewki poszatkuj za pomocą robota do sałatek i deserów Kohersen. Kapustę pekińską pokrój cienko. Pokrój również szczypiorek. Wszystkie warzywa przełóż do miski. Dodaj jogurt grecki. Całość wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

I gotowe! 

Smacznego!
Tagi
< Powrót
Zobacz również:
Duszona karkówka-Jak uzyskać soczyste i aromatyczne danie w jednym garnku?

Dzień dobry, Cześć! Dziś przychodzę z przepisem na duszoną karkówkę. Duszona karkówka to danie, które od lat cieszy…

Sałatka z cukinii na zimę (do słoików)

Składniki: 2 kg młodej cukinii (najlepiej z cienką skórką) 3 średnie cebule 3 papryki (np. czerwona, żółta, pomarańczowa)…

Placki z cukinii

Składniki: 2 średnie cukinie (ok. 500 g) 1 średnia cebula 2 jajka 3–5 łyżek mąki pszennej (lub pełnoziarnistej)…