Owsianka Kinder Bueno

30.10.2022
Czas przygotowania: 15 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Zesmakuj ze mną pysznej, a w dodatku zdrowej- czekoladowej owsianki o smaku Kinder Bueno.

Owsiankę tą można jeść zarówno po leżakowaniu w lodówce, jak również od razu po jej przygotowaniu. Różnica jest jedna- czekolada po leżakowaniu w lodówce jest zastygnięta, a od razu po przygotowaniu jest płynna.

Przepis na owsiankę poniżej.

Składniki:
  • 40 g płatków owsianych
  • 150 g skyru waniliowego
  • 150 ml wrzątku
  • 1 czubata łyżeczka kremu o smaku Kinderkowym- zamiennik- 1 batonik Kinder Bueno
  • 1 łyżeczka masła orzechowego
  • 2 łyżeczki kremu czekoladowego+1 łyżeczka oleju lub 5 kostek czekolady mlecznej+ jedna łyżeczka oleju (ciemna warstwa)
Przygotowanie:

Do miski dodaj płatki owsiane górskie. Zalej je wrzątkiem. Gdy płatki spęcznieją dodaj skyr waniliowy, krem kinderkowy lub pokrojony batonik Kinder Bueno i masło orzechowe. Całość wymieszaj.

W kąpieli wodnej rozpuść krem czekoladowy z olejem lub czekoladę z olejem. Gdy czekolada będzie płynna wylej ją na wcześniej przygotowaną owsiankę. Wstaw do lodówki na minimum 2h lub jedż owsiankę od razu. Tak przygotoaną owsiankę udekoruj batonikiem Kinder Bueno.

I gotowe! 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Ogórki konserwowe w plasterkach

Składniki: Na 6 słoików 500 ml: ok. 2,5–3 kg ogórków gruntowych (małych i jędrnych) 6 ząbków czosnku 6…

Ogórki "Krokodylki"

Składniki: Na ogórki: 3 kg świeżych ogórków gruntowych 2–3 marchewki (pokrojone w plasterki lub słupki) 1 główka czosnku…

Orkiszowe gofry z masłem orzechowym, grillowanymi warzywami i sosem orzechowym 

Składniki na gofry: 300 g mąki orkiszowej500 ml mleka 2%3 jajka60 g oleju rzepakowego1 łyżeczka proszku do pieczenia2…