Ekspresowe faworki z ciasta francuskiego

29.01.2023
Czas przygotowania: 30 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • Cukier puder do posypania
Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozwiń. Pokrój je na 20 prostokątów. Natnij środek każdego prostokąta, a następnie formuj faworki. Tak przygotowane faworki przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz faworki z ciasta francuskiego przez 20 minut w 190 stopniach (do zarumienienia). Gotowe faworki posyp cukrem pudrem.

I gotowe! 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Papryka konserwowa w słoikach – słodko-kwaśna, chrupiąca i aromatyczna

Składniki: Składniki: Na 6 średnich słoików: 2 kg czerwonej papryki (najlepiej mięsistej) 4–5 ząbków czosnku 6 liści laurowych…

Przepis na domowy pasztet wieprzowo-drobiowy

Składniki: (keksówka 25×10 cm, ok. 10–12 porcji) 500 g mięsa wieprzowego (łopatka lub karkówka) 300 g drobiowego fileta…

Szarlotka z kruszonką (na dużą blachę 25×35 cm)

Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej (typ 450–500) 200 g masła (zimnego) 100 g cukru pudru 1 jajko…