Ravioli z kapustą i grzybami
Ravioli to potrawa nieco posobna do pierogów. Podobna, jednak nieco inna. Ciasto przygotowuje się zupełnie inaczej. Inaczej również ravioli się zlepia. Jak ? Zerknij poniżej tam czeka na Ciebie przepis.

Składniki:
- 280 g maki
- 2 jajka
- 1 żółtko
- 1/2 łyżeczki soli
- 4 łyżki wody
Składniki na farsz:
- 200 g kiszonej (ugotowanej )kapusty
- 50 g suszonych grzybów
- 1 cebula
- pieprz
- sól do smaku
Dodatkowo:
- 1 białko
Przygotowanie:
Mąkę wsyp na stolnicę. Zrób wgłębienie. Do środka dodaj pozostałe składniki na ciasto. Całość zagnieć przez 10 minut. Ciasto zwiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki na 50 minut.
Ugotowaną kapustę pokrój na mniejsze części. Grzyby namocz. Na patelni zeszklij cebulę dodaj grzyby. Całość duś, a na koniec dodaj kapustę. Dopraw solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkuj w kształt prostokąta. Jedną połowę posmaruj białkiem, a na drugą za pomocą łyżeczki kładź nadzienie w odstępach 3 cm. Część ciasta z nadzieniem przykryj ciastem posmarowanym białkiem. Wycinaj kwadraty lub kółka . Gotuj w lekko osolonej wodzie do momentu wypłynięcia na wierzch. Po wypłynięciu odczekaj 30 sekund i wyciągaj ravioli na talerz.
Smacznego!