Lekka pasta jajeczna z awokado

28.03.2023
Czas przygotowania: 15 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 4 jajka
  • 1 ogórek gruntowy 
  • 1 awokado 
  • 1 pęczek szczypiorku 
  • Sok z 1/2 cytryny 
  • 3 łyżki skyru
  • Sól i pieprz do smaku 
Przygotowanie:

Jajka ugotuj na twardo. Pokrój je w kostkę. W kostkę pokrój również awokado i ogórka. Dodaj pokrojone składniki do miski. Całość skrop sokiem z cytryny. Dodaj skyr lub jogurt grecki. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Podawaj z ulubionym pieczywem.

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Przepis na sałatkę z fasolki szparagowej w pomidorach do słoików

Składniki: (ok. 4 słoiki po 500 ml) Fasolka szparagowa zielona – 1 kg Pomidory – 800 g (świeże,…

Młode ziemniaki z koperkiem

Składniki: 1 kg młodych ziemniaków 2–3 łyżki masła lub oliwy z oliwek (do wyboru) sól morska (do smaku)…

Kotleciki z brokułami i serem (panierowane)

Składniki: Składniki (na ok. 10 kotlecików): 1 duży brokuł (ok. 500 g) 150 g sera feta lub serka…