Kluski z truskawkami 

4.07.2023
Czas przygotowania: 20 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Składniki na dwie porcje:

  • Truskawki (400g)
  • Makaron (150 g)
  • Cukier (2 łyżki)
  • Śmietana (3 łyżki)
Przygotowanie:

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Do miski dodaj umyte i pozbyte szypułek truskawki. Truskawki rozdrobnij widelcem. Dodaj śmietanę lub jogurt, a także cukier. Całość wymieszaj. Oczywiście możesz truskawki z pozostałymi składnikami zblendowac za pomocą blendera. 

Ugotowany makaron polej gotowym sosem truskawkowym. 

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Omlet w tortilli-#frodogotuje

Składniki: Jajka (4 małe) Tortilla (1 placek) Szpinak (2 garści) Kiełki rzodkiewki (2 garści) Ser mozzarella (2 czubate…

Rozgrzewająca zupa z serkami topionymi. 

Cześć SMAKOSZE! Witajcie w 9 lekcji z serii WARSZTATY ZE SMAKIEM ! Witajcie w magicznym świecie aromatycznych zapachów…

Kopytka

Dziś zabieram was w kulinarne szaleństwo pełne smaku, tradycji i przytulnych chwil spędzonych przy stole. Przygotujcie się na…