Wiejska szakszuka 

4.07.2023
Czas przygotowania: 30 minut
Stopień trudności: łatwe

Składniki na dwie porcje:

  • Jajka (3 sztuki)
  • Cukinia (1/2 małej sztuki)
  • Passata pomidorowa (400 g)
  • Fasolka w pomidorach (3 łyżki)
  • Woda (100 ml)
  • Szczypiorek (3 łyżki)
  • Sól 
  • Pieprz  Zioła (ulubione, szczypta
Przygotowanie:

Cukinię zetrzyj na tarce. Możesz użyć również nożyka do makaronu (ja takiego użyłam). Cukinię przełóż na patelnię, dodaj passatę pomidorową, wodę i fasolę w pomidorach. Za pomocą zrób łyżką trzy “dołki”. W miejsce każdego “dołka” wbij jajko. Patelnię przykryj pokrywką. Całość duś aż jajka w szakszuce się zetną. Gotową szakszukę posyp ulubionymi ziołami i szczypiorkiem. Dopraw solą i pieprzem.

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Francuskie kwadraty z pesto

Zesmakuj ze mną pysznej przekąski, która świetnie sprawdzi Ci się na każdą imprezę. Do jej przygotowania potrzebujesz tylko…

Tartaletki z kremem mango, mini bezami i ciastkami Oreo.

Zesmakuj ze mną obłędnych tartaletek! Jeśli ktoś kocha mango tak samo jak ja będzie zachwycony tym deserem.  Delikatny…

Szarlotka- iście królewska z kremem mascarpone i cynamonem

Zesmakuj ze mną obłędnie pysznej szarlotki. Szarlotka ta jest bardzo efektowna, ale również bardzo prosta i szybka w…