Wiejska szakszuka

Składniki na dwie porcje:
- Jajka (3 sztuki)
- Cukinia (1/2 małej sztuki)
- Passata pomidorowa (400 g)
- Fasolka w pomidorach (3 łyżki)
- Woda (100 ml)
- Szczypiorek (3 łyżki)
- Sól
- Pieprz Zioła (ulubione, szczypta
Przygotowanie:
Cukinię zetrzyj na tarce. Możesz użyć również nożyka do makaronu (ja takiego użyłam). Cukinię przełóż na patelnię, dodaj passatę pomidorową, wodę i fasolę w pomidorach. Za pomocą zrób łyżką trzy “dołki”. W miejsce każdego “dołka” wbij jajko. Patelnię przykryj pokrywką. Całość duś aż jajka w szakszuce się zetną. Gotową szakszukę posyp ulubionymi ziołami i szczypiorkiem. Dopraw solą i pieprzem.
I gotowe
Smacznego!