Omletowe kanapki

4.07.2023
Czas przygotowania: 30 minut
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
  • Jajka (2 sztuki)
  • Chleb tostowy (2 kromki)
  • Szczypiorek (3 łyżki siekanego)
  • Masło (2g)*jest ono opcjonalne gdy do Twojej patelni przywierają potrawy 
  • Ser kozi (1 plaster) może być żółty 
  • Passata pomidorowa (2 łyżki) 
Przygotowanie:

Do miski wbij jajka. Dodaj do nich Szczypiorek. Całość wymieszaj za pomocą widelca. Rozgrzej patelnię. Jeśli Twoja patelnia przywiera dodaj odrobinę oliwy. Na wylane jajka wyłóż dwie kromki chleba tostowego. Na chleb wyłóż passatę pomidorową, a także ser kozi. Złóż kanapki razem z masa jajeczną. Smaż z obu stron. 

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Sałatkę z kapusty do słoików na zimę

Składniki: 2 kg białej kapusty 4 średnie marchewki 2 czerwone papryki *można pominąć 2 cebule 2 łyżki soli…

Marynowane patisony w occie

Składniki: 1,5 kg młodych patisonów (najlepiej małe sztuki) 1 czerwona papryka 1 żółta papryka kilka ząbków czosnku kilka…

Przepis na parówki „łódeczki” z jajkiem i pomidorami

Składniki: 4 duże parówki śniadaniowe 4 jajka (najlepiej w temperaturze pokojowej) 2 średnie pomidory 1 łyżka masła lub…