Czekoladowe cakepops z 5 składników 

4.07.2023
Czas przygotowania: 60 minut
Stopień trudności: średnie
Składniki: 
  • Ciasteczka Oreo waniliowe 300 g
  • Mascarpone 60 g
  • Mały banan 1 sztuka
  • Masło orzechowe 1 łyżka 
  • Słomki do picia
  • Mleczna czekolada – pastylki 150 g 
Przygotowanie:

Ciastka zmiel na piasek. Zmielone ciastka przełóż do miski, dodaj również mascarpone, zgniecionego widelcem banana i masło orzechowe. 

Całość dokładnie wymieszaj (jeśli ciasto jest zbyt miękkie dodaj 50 g zmielonych ciastek). Z gotowego ciasta formuj kulki. W każdą z kulek włóż słomki do picia. 

Ważne jest to by słomki były wbite do 1/2 wysokości kulki. Wbicie słomki głębiej spowoduje rozpadanie cake pops podczas oblewania czekoladą. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. 

Oblewaj cakepops rozpuszczoną czekoladą. Udekoruj wg uznania. Odstaw mini desery do zastygnięcia na 1h do lodówki. 

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Pasta tahini

Składniki: Składniki: 200 g nasion sezamu 2-3 łyżki oleju roślinnego (np. z pestek winogron lub słonecznikowego) Szczypta soli…

Pieczony kalafior

Składniki: 1 główka kalafiora, podzielona na różyczki 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki słodkiej papryki (edelsüß) 1…

Faszerowana cukinia z kuskusem i pomidorami

Składniki: (na 4 porcje): Na nadzienie: 2 średnie cukinie 100 g kuskusu 1 mała cebula 1 ząbek czosnku…