Zapiekane sznycle z indyka 

4.07.2023
Czas przygotowania: 40 minut
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
  • 4 sznycle z indyka 
  • 4 plastry szynki
  • 4 łyżki tartego sera mozzarella
  • pomidorki koktajlowe
  • listki bazylii
  • sól, pieprz i ulubione zioła do smaku 
Przygotowanie:

Na papier do pieczenia wyłóż sznycle z indyka. Na sznycle wyłóż ser mozzarella, szynkę, pomidorki koktajlowe. Całość ponownie posyp serem mozzarella. Posyp ulubionymi przyprawami i zapiekaj przez 20 minut w rozgrzanym piekarniku do 180°C.

Upieczone sznycle udekoruj świeżą bazylią.

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Krokiety z kapustą i grzybami 

Składniki na naleśniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 3/4 szklanki wody gazownej 1/4 łyżeczki soli 2 jajka…

Domowy makaron pappardelle z kremowym sosem borowikowym

Jesień to czas grzybobrania. Jeśli nie masz pomysłu na jesienny obiad z użyciem grzybów Zesmakuj ze mną pysznego,…

Domowy ajvar

Jesienią ajvar smakuje najlepiej. Jesień to najlepszy czas go przygotować. Przygotuj go razem ze mną i ciesz się…